Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Navalnyin äärijärjestöksi luokiteltu järjestö sanoo jatkavansa korruption vastaista taistelua

Venäläisen oppositioaktivisti Aleksei Navalnyin korruption vastainen järjestö FBK aikoo jatkaa taistelua korruptiota vastaan, järjestö kirjoittaa Twitterissä. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Venäläisen oppositioaktivisti Aleksei Navalnyin korruption vastainen järjestö FBK aikoo jatkaa taistelua korruptiota vastaan, järjestö kirjoittaa Twitterissä.

Venäläinen tuomioistuin päätti myöhään keskiviikkona, että Navalnyin järjestöt luokitellaan äärijärjestöiksi. Venäjän parlamentin aiemman päätöksen mukaan äärijärjestöiltä ja niiden tukijoilta evätään vaalikelpoisuus.

Navalnyi kommentoi päätöksen jälkeen Instagramissa, että hän ja hänen tukijansa eivät peräänny tavoitteistaan tai ideoistaan.

Navalnyi sai helmikuussa kahden ja puolen vuoden vankeustuomion vanhoista kavallussyytteistä, joita pidetään laajasti poliittisina.

EU tuomitsi venäläistuomioistuimen ratkaisun

Euroopan unioni tuomitsi tuomioistuimen päätöksen torstaina.

EU:n ulkosuhteista vastaava Josep Borrell kutsui lausunnossaan päätöstä perusteettomaksi.

– Moskovalaistuomioistuimen eilinen päätös luokitella Aleksei Navalnyin järjestöt ääriryhmiksi on Venäjän hallituksen tähän mennessä vakavin yritys tukahduttaa itsenäinen poliittinen oppositio ja korruptionvastaiset tutkimukset, Borrell sanoi EU-maiden puolesta julkaistussa lausunnossa.

EU toisti myös vaatimuksensa vapauttaa Navalnyi välittömästi.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut