Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Kokoomus ja perussuomalaiset kasvattivat paikkamääriä kunnanvaltuustoissa

Helsingissä kokoomus otti reippaan alkukirin kuntavaalien ääntenlaskussa ja piti kiinni ykkössijastaan ääntenlaskun edetessä. Vesa Moilanen / LEHTIKUVA

 STT

Kokoomus on suurin kuntapuolue 21,4 prosentin kannatuksella, kun kaikki äänet saatiin laskettua alkuyöstä. Paikkoja kunnanvaltuustoissa kokoomus on saamassa 1 554, mikä on 64 paikkaa enemmän kuin viime vaaleissa.

Muista isommista eduskuntapuolueista vain perussuomalaiset kasvatti paikkamääräänsä. Perussuomalaiset sai 14,5 prosenttia äänistä ja 1 350 paikkaa. Lisäystä viime vaaleista on 580 paikkaa.

SDP:tä äänesti 17,7 prosenttia ja keskustaa 14,9 prosenttia. SDP on saamassa 1 449 paikkaa ja keskusta 2 448 paikkaa.

Vihreät sai äänistä 10,6 prosenttia ja vasemmistoliitto 7,9 prosenttia. RKP:tä äänesti 5,0 prosenttia. KD:n ääniosuus oli 3,6 prosenttia. Liike Nytille meni 1,6 prosenttia äänistä.

Maan suurimmat ääniharavat löytyivät kuntavaaleissa jälleen Helsingistä.

Kun kaikki äänet oli laskettu, Helsingin ja koko maan suurimmaksi ääniharavaksi nousi perussuomalaisten puheenjohtaja, kansanedustaja Jussi Halla-aho noin 18 800 äänellä.

Koko maan kärjessä olivat Helsingistä myös kansanedustaja, kokoomuksen varapuheenjohtaja Elina Valtonen lähes 15 800 äänellä sekä kokoomuksen pormestariehdokas, kansanedustaja Juhana Vartiainen noin 13 900 äänellä.

Neljänneksi suurin ääniharava Suomessa oli pääministeri Sanna Marin (sd.), joka keräsi Tampereella yli 10 500 ääntä.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut