Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Toimittajan murhaan liitetty liikemies ja hänen epäilty avustajansa joutuvat uudelleen oikeuden eteen Slovakiassa

Liikemies Marian Kocner ja hänen avustajakseen epäilty Alena Zsuzsova joutuvat nyt uudelleen oikeuden eteen. Kuciak ja hänen kihlattunsa Martina Kusnirova murhattiin kodissaan vuonna 2018. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Slovakian korkein oikeus on kumonnut alemman tuomioistuimen päätöksen vapauttaa liikemies ja hänen epäilty rikostoverinsa syytteistä, jotka liittyvät toimittaja Jan Kuciakin ja tämän kihlatun murhiin.

Liikemies Marian Kocner ja hänen avustajakseen epäilty Alena Zsuzsova joutuvat nyt uudelleen oikeuden eteen. Kuciak ja hänen kihlattunsa Martina Kusnirova murhattiin kodissaan vuonna 2018.

Kocneria ja Zsuzsovaa epäiltiin mafiatyyliin tehdyn murhan tilaajiksi. Korkein oikeus totesi ratkaisussaan, että alempi tuomioistuin oli tehnyt useita virheitä oikeusprosessin aikana.

Kuciak oli tutkiva toimittaja, jonka viimeinen juttu käsitteli Kocnerin hämäräperäisiä liiketoimia. Itse veriteosta tuomittiin viime vuonna entinen sotilas, joka sai 23 vuoden tuomion.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut