Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Venäjä ja Myanmar sopivat siteidensä vahvistamisesta

Myanmarin sotilasjuntan johtaja Min Aung Hlaing (kuvassa) ja Venäjän turvallisuusneuvoston pääsihteeri Nikolai Patrushev ovat sitoutuneet edistämään maidensa välisiä suhteita, kertoi neuvosto lausunnossaan maanantaina. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Myanmarin sotilasjuntan johtaja ja Venäjän turvallisuusneuvoston pääsihteeri ovat sitoutuneet edistämään maidensa välisiä suhteita, kertoi neuvosto lausunnossaan maanantaina.

Juntan johtaja Min Aung Hlaing on Moskovassa osallistuakseen kansainvälistä turvallisuutta käsittelevään kokoukseen.

Turvallisuusneuvosto kertoi pääsihteerinsä Nikolai Patrushevin keskustelleen Min Aung Hlaingin kanssa muun muassa taistelusta terrorismia vastaa ja alueellista turvallisuutta koskevista asioista.

Lausunnon mukaan Patrushev ja Min Aung Hlaing vahvistivat halunsa lujittaa edelleen kahdenvälistä yhteistyötä Venäjän ja Myanmarin kesken.

Min Aung Hlaing tapasi myös Venäjän asevientiyhtiön Rosoboronexportin pääjohtajan Aleksandr Mihejevin.

Myanmar on ollut sekasorron vallassa siitä lähtien, kun sotilaat kaappasivat helmikuussa vallan Aung San Suu Kyin ja hänen NLD-puolueensa siviilihallinnolta.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut