Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Raaseporissa uimaan lähtenyt mies löytyi kuolleena – juhannuksen aikana vesillä on kuollut ainakin kahdeksan ihmistä

Raaseporissa uimaan lähtenyt mies painui hukuksiin laiturin alle ja kuoli elvytysyrityksestä huolimatta, kertovat Twitterissä Länsi-Uudenmaan poliisi ja Merivartiosto.

Poliisi kertoo selvittävänsä tapausta kuolemansyyntutkintana.

Aiemmin Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos kertoi, että pelastuslaitoksen sukeltaja löysi kuolleen ihmisen vedestä laiturin vierestä. Uhri löytyi lyhyen etsinnän jälkeen.

Pelastuslaitos sai hälytyksen ihmisen pelastamisesta vedestä noin puoli kahden aikaan sunnuntaiyönä.

Juhannuksen aikana on kuollut vesillä ainakin kahdeksan ihmistä.

Juhannuspäivänä hukkui yhteensä kolme ihmistä Länsi-Uudellamaalla, Etelä-Savossa ja Pirkanmaalla. Juhannusaattona hukkui neljä ihmistä, kolme heistä Itä-Suomessa ja yksi Varsinais-Suomessa.

Joensuussa moottorivene alkoi upota kolme ihmistä kyydissään

Joensuun Hasaniemessä koettiin varhain sunnuntaiaamuna uhkaava tilanne, kun kolmehenkinen seurue ajoi moottoriveneellä uittopoijuun. Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksen mukaan vesi rupesi vuotamaan veneen takaosaan törmäyksen jälkeen, minkä seurauksena vene alkoi upota perä edellä.

Moottoriveneen kyytiläisillä ei ollut pelastusliivejä päällään, eivätkä he saaneet otettua niitä törmäyksen jälkeen käyttöönsä, sillä liivit olivat uppoavan veneen perällä laatikossa. Pelastuslaitos muistuttaa, että pelastusliivit pelastavat vain silloin, jos ne on puettu päälle.

Vakavammilta seurauksilta vältyttiin, kun järvipelastajien ja pelastuslaitoksen yksiköt olivat nopeasti paikalla ja saivat pelastettua kyytiläiset uppoavasta moottoriveneestä. Heidät kuljetettiin rannalle, jossa ensihoito tarkasti heidän kuntonsa.

Poliisi tutkii onnettomuuden syytä.