Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Äänestysvilkkaus jää surkeaksi Ranskan aluevaalien toisella kierroksella

Marine Le Penin (kuvassa) johtaman kansallisen liittouman eteneminen jäi ensimmäisellä kierroksella odotettua vaisummaksi. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Ranskassa äänestettiin sunnuntaina aluevaalien toisella kierrokselle, mutta äänestysvilkkaus oli jäämässä 35 prosenttiin, eli melkein yhtä surkeaksi kuin viikko sitten järjestetyllä ensimmäisellä kierroksella.

Ensimmäisellä kierroksella äänesti 34 prosenttia, mikä oli pienin luku aluevaaleissa sitten vuoden 1958.

Aluevaaleja on pidetty ensi vuoden presidentinvaalien kenraaliharjoituksena, mutta äänestäjien laimea kiinnostus heikentää niiden todistusvoimaa.

Presidentti Emmanuel Macronilla tai hänen ennustetulla pääkilpailijallaan, äärioikeiston Marine Le Penillä ei ollut syytä juhlia. Le Penin kansallinen liittouman ei ennusteiden mukaan ollut voittamassa yhdelläkään aluetta.

Macronin liberaali LREM-puolue pärjäsi myös kehnosti. Ranskan perinteiset suurpuolueet, eli oikeistolainen tasavaltalaiset ja sosialistit, näyttivät menestyvän aluevaaleissa paremmin.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut