Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Pääkaupunkiseudulle ei suunnitteilla uusia koronarajoituksia – Uudellamaalla ei ole paljastunut isoja tartuntaketjuja Pietarin kisoista

Pääkaupunkiseudulle ei ole tällä hetkellä tiedossa uusia koronarajoituksia, muttei myöskään mitään kevennyksiä. VESA MOILANEN / LEHTIKUVA

STT

Pääkaupunkiseutu pysyy epidemian kiihtymisvaiheessa, eikä uusia rajoituksia ole tällä hetkellä tiedossa. Asiaa puitiin Uudenmaan alueellisen koronakoordinaatioryhmän ylimääräisessä kokouksessa tiistaina iltapäivällä.

– Ei mitään uusia rajoituksia ole suunnitteilla, mutta ei myöskään mitään kevennyksiäkään. Tällä paketilla jatketaan, kertoo Husin johtajaylilääkäri Markku Mäkijärvi.

Kokouksessa läpikäyty tilannekuva oli Mäkijärven mukaan maanantaita selkeämpi ja positiivisempi.

– Vaikka Uudellemaalle tulleita Pietarin EM-kisatartuntoja on nyt jo noin 230, jatkotartuntoja on tällä hetkellä tiedossa vain parikymmentä. Ei mitään suurta määrää, eikä isoja tartuntaketjuja ole paljastunut. Altistumistilanteita on kyllä, ja niitä joitakin on selvityksen alla, mutta tartunnanjäljityksessä on paiskittu kovasti töitä, Mäkijärvi kertoo.

Venäjältä tulleilla tuskin todetaan enää paljoa koronatartuntoja lähipäivinä

Venäjän-matkailijoiden koronatartuntoja on todettu yhteensä hieman yli 300, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ylilääkäri Otto Helve.

Luku ei ole kasvanut merkittävästi maanantaista. Helve arvioi, että Venäjältä tulleiden positiivisia tuloksia ei lähipäivinä tule enää paljoa, sillä suurin osa matkaajista alkaa olla testattu.

Helven mukaan jatkotartunnoista aletaan saada tarkempaa tietoa seuraavien päivien aikana.

– On mahdollista, että muutamia jatkotartuntoja jo on, mutta ne eivät ole tässä vähän yli 300 tartunnassa mukana. Jatkotartuntojen määrä tarkentuu varmaan lähipäivien aikana pikkuhiljaa.

Suurin osa Venäjältä tulleista tartunnoista on todettu pääkaupunkiseudulla. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) alueella on todettu yhteensä 222 tartuntaa Venäjältä palanneilta.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut