Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Israel tehnyt ilmaiskuja Gazaan

Israel teki ilmaiskuja Gazan kaistalle myös kesäkuussa. Israelin ilmavoimien mukaan tuolloinkin oli kyse vastatoimesta polttotarkoituksella lähetetyille ilmapalloille. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Israelin ilmavoimat on yön aikana tehnyt ilmaiskuja Gazan kaistalle. Yöllä ei ollut kerrottu mahdollisista haavoittuneista.

Israelin asevoimat näkee ilmaiskut vastatoimena Gazasta lähetetyille ilmapalloille. Ilmapalloihin oli sidottu syttyvää materiaalia. Ilmapallot aiheuttivat pieniksi ja vaarallisiksi kuvailtuja maastopaloja, jotka saatiin nopeasti sammutettua.

Välittömästi ei ollut selvää, mikä ryhmä lähetti ilmapallot Gazasta.

Toukokuussa Israel ja äärijärjestö Hamas sopivat tulitauosta 11 päivää kestäneiden sotatoimien jälkeen. Niiden aikana kuoli ainakin 260 palestiinalaista ja 13 israelilaista.

Tulitauon jälkeen alueella on nähty väkivaltaa. Aiemmin kesäkuussa Israel teki ilmaiskuja yli vuosikymmenen saarrossa olleelle Gazan kaistalle. Myös tuolloin asevoimat näki ilmaiskut vastauksena polttotarkoituksella lähetetyille ilmapalloille. Israelin asevoimat on yksi maailman tehokkaimmista.

Yli vuosikymmenen jatkunut saarto vaikuttaa palestiinalaisten jokapäiväiseen elämään noin Espoon kokoisessa Gazassa. Brittiläinen hyväntekeväisyysjärjestö Oxfam kirjoitti muutama vuosi sitten, että esimerkiksi Gazassa miljoonalla palestiinalaisella ei ole riittävästi ruokaa perheilleen.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut