Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Saksa alkaa tarjota ylimääräistä tehosteannosta riskiryhmäläisille syyskuussa

Saksa alkaa tarjota koronarokotteen ylimääräistä tehosteannosta ikääntyneille ja muille riskiryhmiin kuuluville syyskuusta alkaen, maan terveysministeriö ilmoittaa. Ministeriötä huolettaa heikentynyt tai nopeasti heikkenevä immuunivaste joidenkin ryhmien keskuudessa.

Lisäannos on joko Pfizerin ja Biontechin tai Modernan rokotetta. Sitä tarjotaan myös sellaisille, jotka ovat saaneet kaksi annosta Astra Zenecaa tai yhden annoksen Johnson & Johnsonia , terveysministeriö ilmoittaa.

Tehosterokotteen voisi suunnitelman mukaan saada lääkäriltä tai hoivakodeissa kiertäviltä rokottajilta.

12 - 17-vuotiaille laajemmin rokotteita tarjolle

Terveysministeri Jens Spahn ja osavaltioiden terveysministerit sopivat lisäksi, että koronarokotteita tuodaan laajemmin tarjolle 12–17-vuotiaille.

Saksan rokotekomissio (STIKO) on toistaiseksi suositellut rokotetta 12–17-vuotiaille vain, jos heillä on perussairauksia tai he asuvat riskiryhmään kuuluvan kanssa.

12–17-vuotiaat saavat kuitenkin ottaa rokotteen, vaikka nämä ehdot eivät täyttyisi. Tahti on kuitenkin ollut tähän mennessä hidas. Saksan 12–17-vuotiaista viidesosa on saanut ensimmäisen rokoteannoksen, kertoi terveysministeri Spahn lauantaina Twitterissä.

Ministereiden mukaan lasten ja nuorten rokottaminen voisi "merkittävästi helpottaa turvallista paluuta kouluihin kesälomien jälkeen".

Euroopan lääkevirasto (EMA) on hyväksynyt Pfizerin ja Biontechin sekä Modernan rokotteet käyttöön kaikille yli 12-vuotiaille.

STIKO:n johtaja Thomas Mertens kommentoi yleisradioyhtiö MDR:lle, että komissio odottaa edelleen tietoa pidemmän aikavälin tutkimuksista, ennen kuin se tekee päätöksen mahdollisesta yleisemmästä rokotussuosituksesta yli 12-vuotiaille.

Uuden korona-aallon torjumisessa Mertens pitää 18–59-vuotiaiden korkeaa rokotusastetta tärkeämpänä kuin lasten rokottamista.

Saksan tautitilanne on tällä hetkellä suhteellisen rauhallinen moneen naapurimaahan verrattuna, mutta herkästi tarttuva deltamuunnos on saanut tartuntaluvut viime viikkoina nousuun.

Myös hidastuva rokotustahti on herättänyt maassa huolta viime aikoina. Saksan väestöstä noin 52 prosenttia on tähän mennessä saanut täyden rokotussarjan.