Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Koronavainajien määrä Venäjällä kasvaa päivä päivältä

Moskovan Luzhnikissa jonotettiin heinäkuussa rokotukseen. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Venäjällä rekisteröitiin jälleen lauantaina ennätysmäärä koronaviruksen seurauksena kuolleita yhden päivän aikana. Kyseessä oli jo kolmas päivä peräkkäin, kun edellisen päivän synkkä ennätys lyötiin.

Venäjän viranomaiset rekisteröivät lauantaina 819 uutta koronavainajaa ja yli 22 100 uutta koronatartuntaa. Pandemian aikana Venäjällä on virallisesti rekisteröity lähes 170 000 viruksen seurauksensa kuollutta, mikä on korkein määrä Euroopassa.

Virallisiin tilastoihin on laskettu mukaan vain kuolleet, joiden kuolinsyyksi on ruumiinavauksen jälkeen merkitty koronavirus. Jos lukuun otetaan mukaan myös muut koronavirukseen kytköksissä olleet kuolemat, on vainajia yli 300 000, kertoo Venäjän tilastovirasto Rosstat.

Vasta hieman yli 32 miljoonaa ihmistä Venäjän 146 miljoonasta asukkaasta on täysin rokotettuja koronaa vastaan, kertoo koronatilastoja ylläpitävä Gogov-verkkosivusto,

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut