Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

EK:ssa hämmästellään Oulun yliopiston tutkimusta, jonka mukaan joka kolmannella pörssiyhtiön johtajalla on rikostuomio

Tutkimuksessa käytiin läpi Ruotsin ja Suomen oikeusrekistereistä löytyneitä yritysjohtajien aikuisiällään saamia tuomioita. Moises Garibay
Niklas Pelkonen

Niklas Pelkonen

Yle uutisoi maanantaina Oulun yliopiston laajasta tutkimuksesta, jonka mukaan joka kolmannella pörssiyhtiön johtajalla on henkilökohtainen rikostuomio.

Asiaa tutkinut professori Juha-Pekka Kallunki kertoi Ylen haastattelussa yllättyneensä itsekin tuloksesta.

Tutkimuksessa käytiin läpi Ruotsin ja Suomen oikeusrekistereistä löytyneitä yritysjohtajien tuomioita heidän koko aikuisiältään.

Elinkeinoelämän keskusliitto ry:n (EK) viestintäjohtaja Nora Elers kertoo, että EK:ssa ollaan yllättyneitä tutkimustuloksesta. Elersin mukaan järjestössä ollaan epätietoisia, miten tutkimus on toteutettu ja mistä siinä on kysymys.

Elers ei pysty ottamaan tarkemmin kantaa Oulun yliopiston tutkimukseen ja sen tuloksiin, mutta toteaa EK:n näkemyksen olevan, että lakia täytyy noudattaa.

Professori Kallunki vastaa sähköpostitse, että Ruotsin ja Suomen aineistolla toteutetun tutkimuksen aineiston voi yleistää myös Suomeen.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut