Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Husin toimitusjohtajaksi 12 hakijaa, heidän joukossaan tehtävää hoitava Markku Mäkijärvi

Markku Mäkijärvi hakee Husin toimitusjohtajaksi. Seppo Samuli / LEHTIKUVA

STT

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) toimitusjohtajan tehtävään on pyrkinyt 12 hakijaa. Heidän joukossaan on muun muassa toimitusjohtajan tehtävää toistaiseksi hoitava johtajaylilääkäri Markku Mäkijärvi.

Hakijoiden joukossa on myös muita Husin johtavissa asemissa työskenteleviä lääkäreitä. Tehtävään ovat hakeneet Helsingin yliopistollisen keskussairaalan sairaanhoitoalueen johtaja Matti Holi, Lohjan sairaanhoitoalueen johtaja ja Porvoon sairaanhoitoalueen johtajan viransijainen Ville Pursiainen, johtajaylilääkäri Jari Petäjä ja toimialajohtaja Erna Kentala.

Hakijajoukosta löytyvät Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Sally Leskinen, Lääkäriliiton entinen puheenjohtaja Samuli Saarni sekä Helsingin sosiaali- ja terveystoimen toimialajohtaja Juha Jolkkonen.

Tehtävään pyrkivät myös Nico Erkavuo, Arto Hietanen, Joni Kuokkanen ja Jouni Meriluoto.

Toimitusjohtajan paikka vapautui, kun Juha Tuominen ilmoitti jäävänsä sairauseläkkeelle elokuun alusta alkaen. Hus kertoi heinäkuussa, että Tuominen on sairastanut vuosikymmeniä vähäoireista MS-tautia. Hän jäi sairauslomalle heinäkuun alussa taudin aktivoiduttua uudelleen.

Toimitusjohtaja on määrä valita Husin valtuuston kokouksessa 7. lokakuuta.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut