Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Texasissa tuli voimaan aborttilaki, joka kieltää liki kaikki abortit kuudennen raskausviikon jälkeen – Biden: Texasin aborttilaki räikeästi vastoin perustuslaillisia oikeuksia

Texasissa tuli keskiviikkona voimaan laki, joka kieltää lähes kaikki abortit kuudennen raskausviikon jälkeen. Abortti ei ole sallittu edes silloin, jos raskaus on saanut alkunsa insestin tai raiskauksen seurauksena.

Laki tunnetaan niin sanottuna Sydämenlyönti-lakina, koska abortti ei ole sallittu enää sen jälkeen kun sikiön sydänäänet voidaan havaita eli yleensä kuudennella raskausviikolla.

– Arviolta 85–90 prosenttia aborttia haluavista Texasissa on vähintään kuudennella viikolla raskaana, mikä tarkoittaa sitä, että laki kieltää liki kaikki osavaltion abortit, ilmoitti kansalaisoikeusjärjestö ACLU.

Texasin laki pitää sisällään myös järjestelmän, jossa laittomia abortteja tekevien ilmiantamisesta on luvassa rahapalkkio.

Kansalaisoikeusjärjestöt ovat vedonneet Yhdysvaltain korkeimpaan oikeuteen lain kumoamiseksi.

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden sanoo, että Texasin osavaltion uusi tiukka aborttilaki on räikeästi maan perustuslaillisten oikeuksien vastainen.

Bidenin mukaan oikeutta aborttiin rajoittava Texasin laki rikkoo periaatetta, josta saatua korkeimman oikeuden linjausta on noudatettu ennakkotapauksena Yhdysvalloissa lähes puoli vuosisataa.

Presidentti painotti, että hänen hallintonsa on sitoutunut suojelemaan ja puolustamaan aborttioikeutta.