Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Britanniassa paunat ja unssit tekevät paluun – hallitus puhuu brexitin vapauksista

STT

Britanniassa perinteisiä paino- ja pituusmittoja voi jonkin ajan kuluttua käyttää ainoina mittoina. Näin ollen esimerkiksi kaupoissa ei enää tarvitse ilmoittaa paunan ja unssin rinnalla kiloja ja grammoja, kertoo brittilehti Times .

Hallitus on julkistanut traditionaalisten mittojen kunnianpalautusta koskevan suunnitelmansa. Paluu vanhaan on mahdollista, koska Britannia ei enää kuulu EU:hun.

Muutosta varten hallitus säätää lain, joka astuu voimaan brexit-ministeri David Frostin mukaan aikanaan. Hänen mukaansa kyse on osa laajempaa kokonaisuutta "hyödyntää brexitin vapauksia" niin, että Britannian säännöt ja määräykset "palvelevat parhaimmin Britannian kansallista etua".

– Meillä on nyt mahdollisuus tehdä asioita toisin ja varmistaa, että brexitin vapauksia käytetään auttamaan liike-elämää ja kansalaisia pärjäämään ja menestymään, Frost sanoi Timesin mukaan.

EU:n paino- ja pituusmittadirektiivi astui voimaan vuonna 2000. Tuonkin jälkeen tavaroiden hinnoittelussa voitiin käyttää vanhoja painomittoja, mutta niiden rinnalla hinta piti ilmoittaa grammoissa ja kiloissa.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut