Yön uutiskooste | Poliisia ammuttiin Hämeenlinnassa tehtävän yhteydessä, moni ikääntynyt käyttää jopa kymmentä eri lääkettä yhtä aikaa, uudelleenlaskenta Arizonassa vahvisti Bidenin voiton

Kanta-Hämeen Hämeenlinnassa on ammuttu poliisia tehtävän yhteydessä, ja poliisi on käyttänyt virka-asetta vaarallisen henkilön pysäyttämiseksi. Poliisi kertoi asiasta tiedotteessaan puoli kolmen jälkeen yöllä.

Poliisi kertoo, että tehtävä on yhä kesken, mutta kenellekään ei enää aiheudu vaaraa. Tilanteen kerrotaan olevan poliisin hallinnassa.

Poliisi tiedottaa asiasta seuraavan kerran tämän päivän aikana. Tapauksesta on informoitu päivystävää syyttäjää, koska poliisi on käyttänyt tilanteessa virka-asetta.

Lapualla kateissa 8-vuotias poika, ei palannut koulusta kotiin

Poliisi etsii Lapuan suunnalla liikkuvaa kahdeksanvuotiasta poikaa. Pohjanmaan poliisi kertoi asiasta Twitterissä yöllä kello kahden jälkeen.

Poliisin mukaan poika ei palannut koulusta kotiin.

Lapsella kerrotaan olevan päällään tummansininen takki, mustat housut, pipo ja valkoinen kypärä. Hän liikkuu mahdollisesti sinisellä polkupyörällä. Pojan pituudeksi arvioidaan 130–140 senttimetriä.

Poliisi pyytää ilmoittamaan havainnoista numeroon 050 456 3503.

Moni ikääntynyt käyttää jopa kymmentä eri lääkettä yhtä aikaa

Suomalaisista 75 vuotta täyttäneistä ihmisistä 13 prosenttia käyttää samanaikaisesti kymmentä tai useampaa lääkettä, Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimeasta kerrotaan.

Kymmenenkin eri lääkkeen hoito voi olla täysin perusteltu ja aiheellinen, kunhan jokaisen lääkkeen taustalla on oikea sairaus ja lääkkeet sopivat keskenään yhteen.

Suomessa on kuitenkin Fimean mukaan melko yleistä, että lääkärit määräävät iäkkäille uusia lääkkeitä vain olemassa olevien oireiden hoitoon ja katsomatta hoitokokonaisuutta. Varsinkin useilla eri lääkäreillä käyvien potilaiden koko lääkehoito ei välttämättä ole lääkärin saatavilla, ja lääkitystietojen antaminen on potilaan omalla vastuulla.

Uutissuomalainen: Europarlamentaarikko Eero Heinäluoma aikoo harkita ehdokkuutta presidentinvaaleissa

Europarlamentaarikko Eero Heinäluoma (sd.) on harkitsemassa ehdokkuutta vuoden 2024 presidentinvaaleissa, kertoo Uutissuomalainen.

Heinäluoma on aiemmin harkinnut ehdokkuutta vuosina 2012 ja 2018, mutta molemmilla kerroilla päätynyt siihen, ettei ole käytettävissä. Hän kertoo Uutissuomalaisen haastattelussa, että kolmas harkinta on varmaankin edessä ensi vuoden aikana.

Heinäluoman mukaan on hyvä, että presidenttikeskustelua käydään jo nyt, vaikka virallisesti ehdolla ei ole vielä ketään.

Liki kolme vuotta Kanadassa kotiarestissa ollut Huawein talousjohtaja vapaaksi

Kanadassa korkeimman oikeuden tuomari on päättänyt lakkauttaa kiinalaisen matkapuhelinjätti Huawein talousjohtajan Meng Wanzhoun luovutustoimet. Samalla tuomari poisti Mengin vapautusehdot, mikä tarkoittaa, että tämä vapautetaan.

Diplomaattinen kiista on kestänyt vuosia. Kanada otti Mengin kiinni vuoden 2018 lopulla Vancouverissa, koska Yhdysvallat oli antanut hänestä pidätysmääräyksen. Meng oli Kanadassa kotiarestissa liki kolme vuotta.

Meng teki aiemmin perjantaina syytesopimuksen yhdysvaltalaisten syyttäjien kanssa. (Lähde: AFP)

Republikaanien rahoittama uudelleenlaskenta Arizonassa vahvisti: Biden voitti

Yhdysvalloissa Arizonan osavaltiossa tehty presidentinvaalien äänien uudelleenlaskenta vahvistaa jälleen presidentti Joe Bidenin voiton. Perjantaina julkaistusta raporttiluonnoksesta uutisoivat useat kansainväliset mediat.

Republikaanien rahoittamassa uudelleenlaskennassa selvisi, että demokraatit voittivat Arizonassa sijaitsevassa Maricopan piirikunnassa noin 45 000 äänellä.

Yhdysvaltain entinen presidentti, republikaanien Donald Trump kampanjoineen on toistuvasta yrittänyt kumota viime vuoden vaalien tulosta ja kääntää sen edukseen. (Lähde: AFP)

Naisten LPGA-kilpailussa kolme golffaria jakavat kärkipaikkaa – Castren jäljessä

Australialaisgolffari Katherine Kirk sekä eteläkorealaiset Kim A-lim ja Ji Eun-hee johtavat Yhdysvaltain Arkansasissa pelattavaa naisten LPGA-kilpailua ensimmäisen kierroksen jälkeen. Heistä jokainen selvitti kierroksen 63 lyönnillä eli kahdeksalla alle parin.

Suomen Matilda Castren on ensimmäisen kierroksen jälkeen jaetulla 83. sijalla. Hän löi 71 kertaa, mikä on myös kentän par. Suomalainen teki kierroksella kolme birdietä, yhden bogin ja yhden tuplabogin.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut