Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Kymmeniä kuollut laittomaan alkoholiin Venäjällä – viranomaiset tarjoavat vaihdossa ruokaa

Orenburgin poliisin mukaan alueen kaupoista ja varastoista on takavarikoitu tuhansia pulloja laittomaksi epäiltyä juomaa. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Venäjällä Orenburgin alueella kymmeniä ihmisiä on kuollut metanolia sisältävään laittomaan alkoholiin.

Uutistoimisto Tass kertoo paikallisviranomaisten ilmoittavan lausunnossaan, että Orenburgin alueella pelkästään kuluneen viikon aikana lähes 70 ihmistä on sairastunut laittomasti valmistetun alkoholin vuoksi. Heistä yli 30 on kuollut.

Testit osoittivat, että uhrit olivat käyttäneet metanolia sisältävää alkoholia. Metanoli on myrkyllistä, ja jo hyvin pieni annos voi aiheuttaa sokeutumisen. Joissakin tapauksissa metanolia oli kehossa kolmin- tai jopa viisinkertaisesti kuolettavan annoksen verran.

Koska jo myydyn myrkkyalkoholin määrää ei tiedetä, alueen viranomaiset ovat tarjonneet asukkaille ruokaa paikallisista supermarketeista vaihdossa "epäilyttävään alkoholiin". Viranomaisten mukaan ruokakorvauksen arvo on moninkertainen verrattuna laittoman alkoholin hintaan.

Orenburgin poliisin mukaan alueen kaupoista ja varastoista on takavarikoitu tuhansia pulloja laittomaksi epäiltyä juomaa. Monissa tapauksissa epäily on osoittautunut oikeaksi, sillä testeissä juomasta on löytynyt tappavaa metanolia.

Venäjän tutkintakomitean Orenburgin toimipiste on kertonut, että kymmenen ihmistä on pidätetty epäiltynä laittoman alkoholin valmistamisesta.

Tapaukset ovat maassa uusimpia vaan eivät tavattomia: Venäjällä 21 miljoonaa ihmistä elää köyhyysrajan alapuolella, ja monet kuluttavat halpaa alkoholia.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut