Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Tukholman pörssiin yli 20 vuoden tauon jälkeen palaava Volvo asetti osakkeensa lähtöhinnan

Volvo on ollut poissa Tukholman pörssistä 22 vuotta. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Ruotsalainen autovalmistaja Volvo Cars on asettanut osakkeidensa lähtöhinnaksi Tukholman pörssissä 53 kruunua eli noin 5,3 euroa. Yhtiö listautuu jälleen myöhemmin tällä viikolla.

Volvo on ollut poissa Tukholman pörssistä 22 vuotta sen jälkeen, kun yhdysvaltalainen Ford osti sen vuonna 1999. Ensimmäinen kaupankäyntipäivä on perjantaina.

Kiinalainen Geely jatkaa Volvon pääomistajana. Yhtiö osti Volvon Fordilta 1,8 miljardilla dollarilla eli reilulla 1,5 miljardilla eurolla vuonna 2010. Talousvaikeuksissa tuolloin ollut Volvo on petrannut tulostaan katumaastureiden ja tila-autojen suosion myötä.

Volvo Cars kertoo, että yhtiö oli tämän vuoden syyskuun loppuun mennessä kasvattanut myyntiään 18 prosentilla ja kaupannut yli 530 000 autoa. Liikevaihto kasvoi 14 prosentilla 20 miljardiin euroon ja liikevoitto nousi 1,6 miljardiin euroon edellisvuoden 360 miljoonasta eurosta.

Yhtiö on kertonut siirtyvänsä puhtaaksi sähköautovalmistajaksi vuoteen 2030 mennessä. Listautumisesta saatavat käteisvarannot aiotaan sijoittaa tähän yhtiön muodonmuutokseen, kertoo toimitusjohtaja Håkan Samuelsson lausunnossa.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut