Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Facebook saattaa vaihtaa nimeään – illalla selviää, käykö näin

Facebook ei haluaisi olla enää pelkästään sosiaalisen median yhtiö. Emmi Korhonen / LEHTIKUVA

STT

Sosiaalisen median yhtiö Facebook saattaa olla vaihtamassa nimeään. Yhtiö pitää illalla kello 20 Suomen aikaa alkavan vuotuisen Connect-tapahtuman, jossa uusi nimi mahdollisesti paljastetaan.

Mahdollinen nimenmuutos liittyy siihen, että Facebook aikoo keskittyä jatkossa virtuaaliseen ja lisättyyn todellisuuteen, jota kutsutaan metaversumiksi.

The Verge -teknologiasivuston heinäkuisessa haastattelussa Facebookin perustaja ja toimitusjohtaja Mark Zuckerberg kuvaili metaversumia termillä "embodied internet", jonka voi vapaasti suomentaa esimerkiksi ruumiillistuneeksi internetiksi.

Metaversumissa käyttäjä vuorovaikuttaisi sisältöjen kanssa koko kehollaan eri tavalla kuin pelkän älypuhelimen tai pöytäkoneen välityksellä.

Zuckerbergin mukaan Facebook näkeekin itsensä nykyisin metaversumiyhtiönä, ei sosiaalisen median yhtiönä.

The Verge ennakoi, että nimenmuutos ei koskisi Facebookia sosiaalisen median palveluna, mutta sen omistava yhtiö tunnettaisiin jatkossa eri nimellä.

Vastaavan muutoksen teki Google vuonna 2015, kun se risti emoyhtiönsä Alphabetiksi .

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut