Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Apteekit tahtovat mukaan rokotustalkoisiin – Liitto: 440 apteekkia voisi aloittaa jo alkuvuodesta, jos henkilöstö saisi päivän täydennyskoulutuksen

Farmasia-alalla toivottaan, että koronarokotuksia alettaisiin jakamaan apteekeissa myös Suomessa. Alan etujärjestö Apteekkariliitto esittää, että valtioneuvosto ryhtyisi toimenpiteisiin apteekkirokotusten hyödyntämiseksi.

Liitto kertoo tiedotteessaan, että lähes sata apteekkia voisi aloittaa rokotustoiminnan heti, sillä niissä työskentelee jo rokotusoikeuden omaavia terveydenhuollon ammattilaisia. Näin apteekit olisivat liiton mukaan tarpeellinen lisäresurssi akuuttiin rokottajapulaan.

Juuri tehdyn apteekkikyselyn mukaan jopa 440 apteekkia voisi avata koronarokotuspisteen jo alkuvuoden aikana, mikäli näiden apteekkien farmaseuteille ja proviisoreille annettaisiin tarvittava rokotuskoulutus, liitto viestitti sote-ministeriryhmälle eilen torstaina lähettämässään kirjeessä.

Koronarokotukset ovat laajentuneet apteekkeihin esimerkiksi Norjassa ja Tanskassa. Apteekeissa on rokotettu miljoonia EU-kansalaisia. VN-TEAS-hankeraportin mukaan suomalaisistakin kolme neljästä käyttäisi apteekkien rokotuspalvelua.

Suomessa on yli 800 apteekkitoimipistettä, joissa työskentelee yli 5 500 farmaseuttia ja proviisoria. Apteekkariliiton farmaseuttisen johtajan Charlotta Sandlerin mukaan farmaseuttinen henkilökunta olisi mahdollista pätevöittää rokottamaan noin päivän mittaisella täydennyskoulutuksella. Apteekkien rokotustoiminta mahdollistaisi rokotukset maanlaajuisesti apteekkien aukioloaikoina ja myös virka-aikojen ulkopuolella.