Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sarjakuvaseuran Puupäähattu myönnettiin Harri Vaaliolle

Suomen sarjakuvaseuran tämän vuoden tunnustuspalkinnon Puupäähatun on saanut sarjakuvataiteilija ja luokanopettaja Harri Vaalio. Vuonna 1956 syntyneen Vaalion työt tunnetaan parhaiten hänen nimimerkistään Wallu.

Vaalion sarjakuvantekijän ura alkoi jo 1970-luvun puolivälissä. Vaalio innostui varhain myös kotitietokoneista, ja niinpä hänestä sukeutui suomalaisen digisarjakuvan pioneeri. Vaalio tunnetaan myös muun muassa lasten sarjakuvista.

Vaalio on tehnyt paljon myös sarjakuvantekijöiden ammatillisen aseman parantamiseksi. Hän on Sarjakuvantekijät-yhdistyksen perustajajäseniä ja toimi pitkään yhdistyksen puheenjohtajana.

Palkintoperusteluissa sanotaan, että Wallun pyöreät, sivellintekniikalla toteutetut ja animaatiohenkiset pottunokkahahmot ovat hyväntahtoisia toimijoita. Hänen sarjoissaan käsitellään karujakin aiheita, mutta aina positiiviseen lopputulemaan pyrkien.