Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ruokaravintolat jatkossa auki kello 21 asti, baarit suljettava yhä iltakuudelta – Hallitus: kulttuuri- ja liikuntatapahtumissa eroon täyssuluista

Hallituksen koronaministerityöryhmän tiedotustilaisuudessa kerrottiin hetki sitten, että helmikuun alusta ruokapainotteiset ravintolat saavat olla auki klo 21 asti ja anniskelu päättyy klo 20. Anniskelupainotteisissa ravintoloissa kuten baareissa jatkuu 1. helmikuuta alkaen nykylinja eli anniskelu päättyy klo 17 ja ovet on suljettava klo 18. Rajoituksista ei voi vapautua koronapassilla 15. helmikuuta asti.

Matkailu- ja ravintola-alan etujärjestö Mara totesi heti kannanotossaan, että tämä helpotus ei mahdollista illallisia tarjoileville ruokaravintoloille kannattavaa toimintaa.

Kulttuuri- ja liikuntatapahtumissa on tarkotus palata täyssuluista lievempiin rajoituksiin aluehallintovirastojen päätöksillä.

Aluehallintoviranomaisia ohjataan harkitsemaan matalan riskin tiloissa täyssulkua lievempiä rajoituksia. Matalan riskin tiloja ovat muun muassa kuntosalit, elokuvateatterit, istumapaikalliset massakonsertit ja sisätilojen urheilukatsomot.  

Koronaministerityöryhmä oli illalla koolla etänä varapuheenjohtaja Hanna Sarkkisen (vas.) johdolla.

- Kaikkia rajoituksia ei ole vielä mahdollista purkaa, sillä tautitilanne on vielä vakava ja vaara sairaanhoidon kapasiteetin ylikuormittumisesta ei ole vielä väistynyt, sosiaali- ja terveysministeri Sarkkinen sanoi.

Tiedotustilaisuudessa olivat paikalla Sarkkisen lisäksi STM:stä osastopäälliköt Taneli Puumalainen ja Satu Koskela. Katso tallenne tilaisuudesta alla olevasta kuvasta. Lähetys alkaa 16 minuutin kohdalla.