Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Wärtsilän tulos ja liikevaihto kasvoivat selvästi loka-joulukuussa

Konepajayhtiö Wärtsilän vertailukelpoinen liiketulos kasvoi loka-joulukuussa 53 prosenttia 158 miljoonaan euroon edellisvuoden vastaavan ajan 103 miljoonasta eurosta.

Wärtsilän liikevaihto kasvoi samaan aikaan 31 prosenttia 1,6 miljardiin euroon edellisvuoden loka-joulukuun 1,2 miljardista eurosta.

Wärtsilän koko viime vuoden vertailukelpoinen liiketulos kasvoi 30 prosenttia 357 miljoonaan euroon edellisvuoden 275 miljoonasta eurosta.

Koko viime vuoden liikevaihto kasvoi 4 prosenttia lähes 4,8 miljardiin euroon edellisvuoden 4,6 miljardista eurosta.

Wärtsilä ennakoi kysyntäympäristön olevan tämän vuoden ensimmäisellä vuosineljänneksellä parempi kuin viime vuoden vastaavalla ajanjaksolla, mutta vallitsevat markkinaolosuhteet tekevät näkymästä kuitenkin epävarman.

Konsernijohtaja Håkan Agnevallin mukaan koronaviruspandemia vaikutti viime vuonna yhä markkinoihin ja Wärtsilän toimintaan ja tulokseen, kun uudet virusvariantit muistuttivat, että pandemia ei ole suinkaan vielä ohi.

– Sekä merenkulku- että energiamarkkinoilla oli kuitenkin nähtävissä merkkejä tilanteen vakautumisesta ja markkinoiden elpymisestä, ja tilauskertymä vahvistui loppuvuotta kohti, Agnevall sanoo Wärtsilän tiedotteessa.

Wärtsilän tilauskertymä kasvoi viime vuonna 32 prosenttia 5,7 miljardiin euroon.