Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pohjoismainen rokotekehityksen ja -tuotannon esiselvityshanke käynnistyy

Suomi, Ruotsi, Norja, Tanska ja Islanti käynnistävät selvityksen mahdollisuuksista yhteiseen rokotekehitykseen ja -tuotantoon, kertoo työ- ja elinkeinoministeriö. Esiselvityksen tavoitteena on kartoittaa Pohjoismaissa olevia yrityksiä ja muita organisaatioita, joilla olisi valmiuksia kehittää ja valmistaa rokotteita.

– Pandemia on ollut meille hyvä muistutus, miksi rokotteiden kehitysmahdollisuuksia kannattaa edistää Suomessa. Muut Pohjoismaat tarjoaisivat luontevan ja vahvan yhteistyökumppanin tälle työlle niin yksityisellä kuin julkisella puolella, arvioi elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) tiedotteessa.

Esiselvityksen toteuttavat pohjoismaiset virastot Ruotsin innovaatioviranomaisen Vinnovan johdolla. Suomesta hankkeeseen osallistuvat ainakin Business Finland, Huoltovarmuuskeskus, Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL.