Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kotkalainen kalastaja ihmetteli, miksei saalis mene kaupaksi, vaikka kaupoissa myydään samaan aikaan ruotsalaista madetta – Kalan alkuperämaata ei saa aina päättää itse, Pookista kerrotaan

Madesaalis ei ole tänä vuonna mennyt kaupaksi entiseen tapaan. Syynä ovat kalatukkujen mukaan ravintolarajoitukset, ruotsalaisen mateen tulo markkinoille sekä se, että madetta on kalastettu tänä vuonna ennätysmäärä.

Kotkalainen sivutoiminen kalastaja Mikko Malin pyytää talvisin pääasiassa madetta. Muutama viikko sitten kalatukku kertoi hänelle, ettei enää pysty ottamaan saalista vastaan. Malinin tuntemat kalatukkukauppiaat ympäri Suomea ovat kertoneet, että kotimainen made on jäänyt heikompaan asemaan, kun ruotsalainen made on tullut markkinoille.

Haluatko lukea koko jutun?

Tilaa digi ja pääset lukemaan kaikki Keskisuomalaisen sisällöt.

Tilaa 6 kk 5,90 €/kk Tilaa 2 kk 15 €/kk

Tilaajana saat enemmän

  • Tilaajana saat monipuolista luettavaa vuoden jokaisena päivänä. Tarkista paikalliset puheenaiheet ja lue kiinnostavimmat juttumme jatkuvasti päivittyvästä KSML.fi-verkkopalvelusta. Tee tilaus ja valitse juuri sinulle sopivin tapa lukea.