Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kantahämäläisen kunnan entisessä terveyskeskuksessa kasvoikin satoja kannabiskasveja – käräjäoikeus piti kasvatusta "poikkeuksellisen ammattimaisena"

Kaksi miestä on saanut huumausainerikostuomiot Lopen kunnan entiseen terveyskeskukseen rakennetun kannabiskasvattamon vuoksi.

Kantahämäläiskunnan tiloissa kasvoi yli 500 kannabiskasvia syksyllä 2021.

Kasvattamosta ensimmäisenä kertoneen Hämeen Sanomien mukaan vanhaan terveysasemaan rakennettu kasvattamo paljastui, koska tilojen automaattinen palohälytysjärjestelmä oli yhä toiminnassa. Automaattijärjestelmän palohälytin laukesi, ja pelastuslaitosta oli paikalla vastassa suuri määrä kukinnossa olevia kannabis-kasveja.

Oikeus: "Poikkeuksellisen ammattimaista"

Kannabiksen kasvattamisesta syytetty mies kiisti syytteen törkeästä huumausainerikoksesta mutta myönsi kasvattaneensa syytteessä mainitut kasvit. Hän kertoi kasvattaneensa kasveja siementen jalostus- ja tuotantotarkoituksessa eikä huumausainemielessä.

Kanta-Hämeen käräjäoikeus ei pitänyt väitettä uskottavana. Oikeus perusti kantansa muun muassa keskusrikospoliisin laboratorioon toimitettuihin näytteisiin, joista jokaisesta oli löytynyt kannabiksen huumaavaa ja Suomessa laitonta THC-ainetta. Marihuanaa oli oikeuden mukaan löytynyt miehen vapaa-ajan asunnolta.

Oikeus arvioi myös, että kannabiksen kasvattaminen oli Lopella "poikkeuksellisen ammattimaista". Se ei myöskään saanut mieheltä uskottavaa selvitystä väitetylle jalostus- ja kasvatustoiminnalle.

Kanta-Hämeen käräjäoikeus katsoi, että määrällisesti yli 500 kasvista oli saatavilla kaikkiaan 36 kiloa marihuanaa. Oikeus päätyi perjantaina tuomitsemaan Rainer Tiermaan, 40, neljäksi ja puoleksi vuodeksi vankeuteen muun muassa törkeästä huumausainerikoksesta.

Hänen lisäkseen oikeus tuomitsi 45-vuotiaan miehen vuodeksi ehdolliseen vankeuteen avunannosta törkeään huumausainerikokseen, koska hän oli auttanut kasvattamon rakentamisessa. Avunannosta tuomittu tunnusti syytteet oikeudessa mutta kiisti tienneensä, mitä tarkoitusta varten kannabista oli kasvatettu.