Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eilisten ennätyslukemien jälkeen lämpöä riittänee tänään vielä ainakin maan länsiosiin

Ilmatieteen laitoksen mukaan lämpimät päivät alkavat pikkuhiljaa jäädä taakse, mutta osassa Suomea voi olla lämmintä vielä tänään ja huomennakin.

Tänään lämpimät säät painottuvat erityisesti maan länsiosiin. Huomenna lämmintä riittänee ainakin maan lounaisosiin.

Eilen mitattiin kuluvan vuoden tähän mennessä korkein lämpötila. Ennätyslukema nousi tiistaista reilun asteen verran, kun Etelä-Pohjanmaalla Seinäjoella mitattiin 18,2 astetta. Lisäksi 18 asteen raja meni rikki Haapavedellä Pohjois-Pohjanmaalla.

Keskiviikko oli aurinkoinen ympäri Suomea, ja Pohjanmaan suunnalla lämpötila nousi varsin monella sääasemalla vähintään 17 asteeseen. Lisäksi maassa mitattiin laajalti 16 asteen lämpötiloja ja Lapissakin oltiin 15 asteessa.

Viikonlopun alla voi olla tiedossa vielä hentoisia parannuksia kuluvan vuoden lämpöhuippuun, mutta kovin korkeita muutoksia ei ole silti odotettavissa.

– Se menee sellaiseen kymmenyspeliin enemmänkin, Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Henri Nyman tarkensi keskiviikkona ja arvioi lämpötilojen jäävän tällä erää alle 20 asteen.

Nymanin mukaan tällä viikolla mitatut lämpötilat ovat olleet tavanomaista korkeampia, mutta eivät silti erityisen harvinaisia tähän aikaan vuodessa.