Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi Pohjoisesplanadin turmasta: Kuljettajan ei epäillä yrittäneen tarkoituksella osua ihmisiin tai ajoneuvoihin

Helsingin poliisi ei tässä vaiheessa epäile, että kuljettaja olisi yrittänyt tarkoituksella osua autolla ihmisiin tai ajoneuvoihin Pohjoisesplanadilla vappuaattona.

Poliisi kertoo muun muassa puhuttaneensa asianosaisia ja selvittäneensä tapahtumien kulkua. Poliisin mukaan esitutkinnassa ei ole noussut esiin viitteitä siitä, että epäilty teko olisi ollut tahallinen.

– Epäillyn lisäksi autossa oli yksi matkustaja. Poliisi on puhuttanut alustavasti sekä epäiltyä että kyseistä todistajaa, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Lasse Lagerbohm tiedotteessa.

Uhri lensi konepellin kautta maahan

Poliisin mukaan tapahtumat alkoivat, kun poliisipartio näytti epäillylle pysähtymismerkkiä Pohjoisesplanadilla Helenankadun kohdalla, missä poliisi pysäytti kaikki ajoneuvot. Epäilty jatkoi matkaa pysähtymiskäskystä huolimatta.

Poliisi ei ajanut epäiltyä takaa. Epäillyn ajoneuvo ei ollut varastettu.

Kuljettajan matka jatkui poliisin mukaan Katariinankadun ja Pohjoisesplanadin risteyksestä Aleksanterinkadulle ja sieltä Unioninkadun kautta takaisin Pohjoisesplanadille.

Poliisi epäilee, että kuljettaja törmäsi Pohjoisesplanadille käännyttyään jalankulkijan jalkaan. Poliisin tämänhetkisen tiedon mukaan uhri lensi auton konepellin kautta maahan. Ensihoito saapui nopeasti paikalle.

Törmäsi useisiin autoihin

Tapahtumista kuvatulla videolla näkyy, kuinka musta henkilöauto ajoi kovaa vauhtia ja lähestulkoon törmäsi suojatietä ylittäneisiin sivullisiin Kluuvikadun ja Pohjoisesplanadin kulmalla.

Pohjoisesplanadi 37:n kohdalla epäilty törmäsi useisiin autoihin, joista yksi liikahti ja osui jalankulkijaan, poliisi kertoo. Epäillyn auto pysähtyi ja hän nousi autosta.

Epäillään törkeää rattijuopumusta

Kolarissa loukkaantui kolme henkilöä, joista yksi on 33-vuotias epäilty. He kaikki saivat hoitoa sairaalassa. Kaksi uhria ovat päässeet pois sairaalasta.

Onnettomuus sattui Helsingin ydinkeskustassa Pohjoisesplanadilla iltaseitsemän aikaan. Vappujuhlinnan vuoksi alueella oli tapahtuma-aikaan runsaasti ihmisiä.

Tapausta tutkitaan tässä vaiheessa törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, törkeänä rattijuopumuksena, vammantuottamuksena, virkamiehen vastustamisena ja niskoitteluna.

Poliisi sanoo, ettei se tiedota asiasta lisää tällä viikolla. Poliisin mukaan tapahtumista kerrotaan seuraavan kerran, kun uutta tietoa on saatavilla.