Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

The Rasmus avasi Euroviisujen toisen semifinaalin – puolenyön jälkeen selviää, jatkaako Suomi viisufinaaliin

The Rasmus pääsi vihdoin Euroviisuissa tositoimiin, kun toinen semifinaali käynnistyi Suomen aikaa kello 22. The Rasmus esitti kappaleensa Jezebel semifinaalin ensimmäisenä kilpailijana.

Puolenyön jälkeen selviää, pääseekö The Rasmus jatkamaan viisufinaaliin. Suoraa lähetystä voi seurata Yle TV1:llä ja Yle Areenassa sekä kuunnella Ylen radiokanavilta.

Vedonlyöjät uskovat The Rasmuksen nappaavan finaalipaikan. Vedonlyöntikertoimia yhteen laskevan Eurovisionworld-sivuston torstai-illan tilastojen mukaan Suomen finaaliin pääsyyn uskotaan noin 75 prosentin varmuudella ja seitsemänneksi eniten.

Yhteensä semifinaalissa kilpailee 18 maata, joista kymmenen jatkaa finaaliin.

Avauspaikka on viisuissa perinteisesti haastava, eikä paikalta aina menestytä kilpailussa. Esimerkiksi tiistain ensimmäisessä semifinaalissa esiintynyt Albania ei jatkanut finaaliin.

The Rasmus ei kuitenkaan usko avauspaikan kiroukseen.

– Mä näen sen niin, että ne ovat miettineet, että mites oikein saadaan tää lähetys hyvin käyntiin. Pannaan kato Rasmus siihen ykköseks! Meidät on valittu siihen kunniapaikalle, laulaja Lauri Ylönen sanoi STT:lle tiistaina.

Suomalaiset voivat tänään myös äänestää omaa suosikkiaan semifinaalista. Suomea ei kuitenkaan voi äänestää.

Ruotsi jälleen suuri ennakkosuosikki

Toisessa semifinaalissa ovat mukana Suomen lisäksi naapurimaamme Viro ja Ruotsi. Vedonlyöjät uskovat molempien jatkavan finaaliin. Muita vedonlyöjien veikkauksia ovat esimerkiksi yleisönkin suosikit Puola, Serbia ja Australia.

Ruotsi on tänä vuonna jälleen yksi Euroviisujen suurista ennakkosuosikeista. Cornelia Jakobsin Hold Me Closer -voimaballadin ennustetaan päätyvän ainakin viiden parhaan joukkoon.

Viisukappaleet ovat tänä vuonna balladivoittoisia, ja suuri osa on esitetty maiden omilla kansalliskielillä. Yksi näistä on Serbia, jonka edustaja Konstrakta esittää kappaleen In Corpore Sano latinankielisestä nimestään huolimatta serbiaksi. Konstraktan performanssityylinen lavashow ja omalaatuinen, kauneusihanteita ja Serbian terveydenhuoltoa kritisoiva kappale on herättänyt paljon huomiota ennakkoon.

Viisujen ensimmäinen semifinaali kisattiin tiistaina. Finaaliin pääsivät muun muassa voittajasuosikki Ukraina sekä muut ennakkosuosikit Norja ja Kreikka.

Semifinaaleista jatkavien 20 maan lisäksi viisufinaalissa on mukana viisi suurinta rahoittajamaata: kisaisäntä Italia, Espanja, Saksa, Ranska ja Britannia.

Euroviisujen toisen semifinaalin esiintyjät

Illan esiintymisjärjestys:

1. Suomi: The Rasmus – Jezebel

2. Israel: Michael Ben David – I.M

3. Serbia: Konstrakta – In Corpore Sano

4. Azerbaidzhan: Nadir Rustamli – Fade To Black

5. Georgia: Circus Mircus – Lock Me In

6. Malta: Emma Muscat – I Am What I Am

7. San Marino: Achille Lauro – Stripper

8. Australia: Sheldon Riley – Not The Same

9. Kypros: Andromache – Ela

10. Irlanti: Brooke – That's Rich

11. Pohjois-Makedonia: Andrea – Circles

12. Viro: Stefan – Hope

13. Romania: WRS – Llámame

14. Puola: Ochman – River

15. Montenegro: Vladana – Breathe

16. Belgia: Jérémie Makiese – Miss You

17. Ruotsi: Cornelia Jakobs – Hold Me Closer

18. Tshekki: We Are Domi – Lights Off