Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lähde WSJ:lle: Kiinan maaliskuinen lento-onnettomuus oli tahallinen, joku ohjasi koneen päin vuorta

Yhdysvaltalaistutkijat uskovat, että Kiinan maaliskuinen China Eastern Airlinesin lento-onnettomuus oli tahallaan aiheutettu. Asiasta uutisoi Wall Street Journal (WSJ) tutkintaa tuntevan lähteen antamien tietojen perusteella.

Boeing 737 -matkustajakone törmäsi vuoreen maaliskuussa Tengin piirikunnassa lähellä Wuzhoun kaupunkia Guangxin alueella. Kaikki koneessa olleet 132 ihmistä kuolivat. Kyseessä oli Kiinan pahin lento-onnettomuus vuosikymmeniin.

Onnettomuuspaikalta löydetyt koneen mustat laatikot toimitettiin Yhdysvaltoihin analysoitaviksi. WSJ:n lähteen mukaan lentodatasta käy alustavan tutkinnan perusteella ilmi, että joku – joko lentäjä tai ohjaamoon väkisin tunkeutunut matkustaja – on tahallaan ohjannut koneen jyrkkään syöksyyn.

Päätelmää tukee sekin, että Kiinan viranomaiset eivät WSJ:n mukaan ole havainneet mitään teknistä vikaa tai vastaavaa selitystä tapahtuneelle.

Yhdysvaltain liikenneturvallisuusviranomaiset ja Boeing kieltäytyivät kommentoimasta WSJ:n tietoja uutistoimisto AFP:lle.