Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi valvoo nuorten alkoholin ja huumeiden käyttöä koulujen päättäjäisviikonloppuna

Poliisi valvoo nuorten alkoholin ja huumeiden käyttöä koko maassa tulevana viikonloppuna, kun koulut päättyvät, kertoo Poliisihallitus. Valvonta painottuu erityisesti nuorten kokoontumispaikoille, kuten päiväkotien ja koulujen pihoille.

Poliisihallituksen mukaan valvonnalla pyritään muun muassa estämään alkoholijuomien välitys alaikäisille. Lisäksi poliisi puuttuu valvonnassaan myös muihin häiriöihin ja humalajuomiseen yleisillä paikoilla.

Poliisihallituksen mukaan poliisi tekee tietoonsa tulleesta alaikäisen alkoholinkäytöstä aina ilmoituksen vanhemmille ja lastensuojeluviranomaisille. Poliisi voi antaa alaikäiselle alkoholinkäyttäjälle myös 40 euron rikesakon, tiedotteessa todetaan..

Hall ussapitorikkomukset viime vuosina laskussa

Tiedotteen mukaan poliisin haltuun tulee päättäjäisviikonloppujen tehovalvonnoissa tyypillisesti 2 000–2 500 litraa alkoholijuomia. Lastensuojeluilmoituksia poliisi tekee yleensä 700–1 200 kappaletta. Tehovalvontaa on tehty vuodesta 2010 lähtien.

Poliisitarkastaja Ari Järvenpään mukaan määrät ovat olleet viime vuosina laskussa.

– Alkoholin hallussapitorikkomuksiin syyllistyneiden ja lastensuojeluilmoitusten määrät ovat viime vuosina olleet laskemaan päin, Järvenpää sanoo tiedotteessa.

– Toivomus tietysti on, että sama trendi jatkuisi.