Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Osuuspankki vaihtaa vajaat 2 000 korttia rikollisten selvitettyä niiden numerot

Osuuspankki vaihtaa asiakkailtaan noin 1 800 pankkikorttia. Taustalla on pankin väärinkäyttövalvonnassa sunnuntaina havaitut tapahtumat.

Osuuspankin korttiliiketoiminnasta vastaava johtaja Teemu Korte kertoo, että kyse oli huijausmielessä tehdyistä yhden euron testitapahtumista.

Kortteen mukaan osa tapahtumista estettiin automaattisesti, mutta osa meni lävitse ja juuri näiltä asiakkailta kortit joudutaan vaihtamaan.

Osuuspankin tämän hetken käsityksen mukaan tekijät ovat luoneet automaattisesti pankkikorttinumeroita Osuuspankille varattujen korttien ensimmäisten numeroiden perusteella. Noin 1 800 korttinumeroa on huijareilta mennyt oikein.

Pääsääntöisesti kyse on Kortteen mukaan ollut luottokorttinumeroista.

Osuuspankki on estänyt veloittajan jolta euron maksutapahtumat tulivat, mutta turvallisuussyistä kortit joudutaan kuitenkin uusimaan.

Tyypillinen tapa urkkia luottokorttinumeroita

Korte kertoo, että kyse on suhteellisen normaalista tavasta urkkia korttitietoja, mutta hänen mukaansa yritykset havaitaan usein hyvin nopeasti.

– Näitä tapahtuu, mutta tältä osin tilanne on hallinnassa ja muuta vahinkoa ei tästä tule kuin hivenen vaivaa asiakkaille kun esimerkiksi Google payhin joutuu vaihtamaan korttitiedot, Korte kuittaa.

Osuuspankki hyvittää tässä tapauksessa asiakkaille yhden euron tapahtumat ja vaihtaa kortit. Kortteen mukaan Osuuspankki on hoitanut korttien automaattisen sulkemisen ja toimittaa uudet pikimmiten tilalle.

Vaikka nyt tehdyt yritykset on Kortteen mukaan havaittu ja asianomaiset tunnistettu, niin hän muistuttaa kuitenkin yleisestä varovaisuudesta.

– Jos asiakkaalle tulee tällaisia maksutapahtumia mitä ei tunnista, niin meidän asiakaspalveluun sitten vain yhteyttä mahdollisimman nopeasti, Korte ohjeistaa.