Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Niinistöllä kiire viikko, jatkaa Lontoosta New Yorkiin ja Washingtoniin

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö jatkaa pian Lontoosta kuningatar Elisabetin hautajaisista Yhdysvaltoihin. Presidentti ja rouva Jenni Haukio osallistuivat muiden kutsuvieraiden kanssa Britannian kuningatar Elisabetin siunaustilaisuuteen Lontoossa.

Elisabet saapui kellontarkasti Westminister Abbeyn katedraaliin viimeisen kerran, kuten aina ennenkin. Paikka oli hänelle hyvin tuttu, sillä siellä hänet muun muassa vihittiin pitkään, onnelliseen avioliittoonsa. Hänen puolisonsa, prinssi Philip kuoli viime vuonna 99-vuotiaana.

Kuningattaren siunaustilaisuus oli arvokas ja muodollinen, mutta myös herkkä. Kuningas Charles III herkistyi kyyneliin. Elisabet on ollut paitsi maailmankuulu hallitsija, myös Charlesin rakas äiti.

Presidentti Niinistölle, kuten muillekin valtioiden päämiehille kuningatar Elisabetin hautajaiset olivat harvinainen tilaisuus. Viimeksi kun Britannian hallitsija vaihtui, Niinistö oli pikkupoika. Elisabet on pisimpään maan haan hallitsijana työskennellyt. Kesällä juhlittiin näyttävästi hänen 70-vuotistaivaltaan kuningattarena.

Tasavallan presidentin kanslia tiedotti aikaisemmin, että Sauli Niinistö matkaa tänään, 19. syyskuuta, Yhdistyneiden kansakuntien yleiskokoukseen Yhdysvaltoihin.

Niinistö johtaa YK:n yleiskokouksessa Suomen valtuuskuntaa, johon kuuluvat myös ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.), kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari (sd.), sekä opetusministeri Li Andersson (vas.).

Presidentti Niinistöllä on myös kahdenvälisiä tapaamisia New Yorkissa. Lisäksi hän matkustaa tämän viikon torstaina, 22. syyskuuta, Washingtoniin.