Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venäjä käytti veto-oikeuttaan YK:n turvallisuusneuvoston Ukrainan alueiden laittomasti Venäjään liittämistä koskevassa päätöslauselmassa

Venäjä on odotetusti käyttänyt veto-oikeuttaan YK:n turvallisuusneuvoston Ukrainan alueiden laittomasti Venäjään liittämistä koskevassa päätöslauselmassa, jossa tuomitaan Venäjän toimet.

YK:n mukaan Kiina, Intia, Brasilia ja Gabon pidättäytyivät äänestämästä.

Päätöslauselmaluonnosta oli kierrättänyt Yhdysvallat yhdessä Albanian kanssa ja sitä ehdotettiin sen jälkeen kun Venäjän presidentti Vladimir Putin ilmoitti maan Ukrainassa valtaamien alueiden laittomasta liittämisestä Venäjään.

Yhdysvaltain YK-lähettiläs Linda Thomas-Greenfield sanoi kokouksen alussa, että turvallisuusneuvoston tehtävä on puolustaa valtioiden suvereniteettia sekä edistää rauhaa ja turvallisuutta.

--

Korjattu aiempaa uutista: Päätöslauselmaluonnosta oli kierrättänyt Yhdysvallat Albanian kanssa, ei Ukrainan kanssa, kuten aiemmin jutussa virheellisesti kerrottiin. Ukraina ei ole turvallisuusneuvoston jäsen. Tarkennettu myös Brasilian ja Gabonin pidättäytyneen äänestämästä Kiinan ja Intian lisäksi.