Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Twitter kertoo aloittavansa irtisanomiset perjantaina – mediatietojen mukaan jopa puolelle potkut

Twitter kertoo aloittavansa työntekijöiden irtisanomiset perjantaina yhtiön uuden omistajan, miljardööri Elon Muskin tehdessä nopeita liikkeitä viestipalvelun uudistamiseksi.

Irtisanomisten alkaminen selviää uutistoimisto AFP:n näkemästä yhtiön sisäisestä sähköpostista. Viestin mukaan Twitterin työntekijät saavat perjantaina työpäivän alkaessa tietoa kohtalostaan.

Viestissä ei kerrota, kuinka moni työntekijä on saamassa kenkää. Yhdysvaltalaismediat Bloomberg, Washington Post ja New York Times ovat uutisoineet, että puolet Twitterin noin 7 500 työntekijästä oltaisiin mahdollisesti irtisanomassa.

Torstaina lähetetyssä sähköpostiviestissä työntekijöitä kehotettiin lähtemään kotiin ja jättämään tulematta töihin perjantaina. Yhtiön toimistojen kerrottiin olevan väliaikaisesti suljettuna.

Twitterin työntekijät ovat varautuneet irtisanoutumisiin siitä lähtien, kun Musk viimeisteli jättimäisen yrityskauppansa viime viikolla. Noin 44 miljardin Yhdysvaltain dollarin suuruisen kaupan jälkeen Musk on lähtenyt tekemään yhtiössä uudistuksia kovaa tahtia.

Toimitusjohtaja sai jo lähteä

Miljardööri on muun muassa erottanut Twitterin koko hallituksen ja antanut potkut yhtiön toimitusjohtajalle sekä erottanut muuta yhtiön johtoa.

Muun muassa sähköautoja valmistavaa Teslaa ja avaruusteknologiayritys SpaceX:ää luotsaavaa Musk yritti kiemurrella eroon sovitusta Twitter-kaupasta kesällä. Hän suostui kuitenkin syksyllä ostamaan yhtiön aiemmin sovitulla summalla sen jälkeen, kun Twitter yritti oikeusteitse saada Muskin viemään kaupan maaliin.

Musk on sanonut maksaneensa yhtiöstä ylihintaa ja pyrkinyt kauppojen jälkeen lisäämään Twitterin tuottavuutta. Hän on muun muassa ilmoittanut varmennettujen Twitter-tilien muuttuvan maksullisiksi.

Viranomaiset ja kansalaisjärjestöt ovat pelänneet Muskin avaavan viestipalvelun hallitsemattomalle vihapuheelle ja valheelliselle tiedolle. Hänen on myös pelätty päästävän palveluun takaisin aiemmin syystä tai toisesta käyttökiellon saaneita käyttäjiä.

Moni suuryritys on viime päivinä kertonut keskeyttävänsä mainostamisen Twitterissä.

----

Juttua on korjattu kello 6.53: Verbi on vaihdettu. Työntekijöitä kehotettiin lähtemään kotiin, ei kerrottiin.