Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Metso Outotec harkitsee Tshekissä sijaitsevan valimon myyntiä tai sulkemista

Kaivosteknologiayhtiö Metso Outotec arvioi Tshekin tasavallan Prerovissa sijaitsevan valimonsa tulevaisuutta. Yhtiö kertoo, että vaihtoehtoina ovat valimon myynti joko kokonaan tai osittain tai sen sulkeminen.

Prerovin valimossa valmistetaan metallisia kulutusosia Metso Outotecin kaivosasiakkaille. Yhtiön mukaan valimon toiminnan jatkaminen on kuitenkin käynyt logistiikkaongelmien ja kohonneiden energia- ja tuotantokustannusten takia yhtiön kannalta mahdottomaksi.

– Prerovin valimolla on hyvä tuotantokapasiteetti ja osaava henkilöstö, ja sillä on historiallisesti ollut erityinen rooli osana maailmanlaajuista valimoverkostoamme. Toiminnan jatkaminen Prerovissa ei kuitenkaan vastaa strategisia kannattavuus- ja kehitystavoitteitamme. Ensisijaisesti etsimme valimolle uutta omistajaa. Myös muita vaihtoehtoja harkitaan, jos uutta omistajaa ei lyhyellä aikavälillä löydy, sanoi Kulutusosat-liiketoiminnan johtaja Heikki Metsälä tiedotteessa.

Valimolla työskentelee tällä hetkellä noin 230 ihmistä. Metso Outotec aikoo sopeuttaa tammikuusta alkaen valimon henkilöstömäärän vastaamaan tilauskantaa.

Prerovin lisäksi Metso Outotecilla on neljä omaa valimoa Kiinassa, Intiassa, Brasiliassa sekä laaja ulkoisten toimittajien verkko.