Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Sanomien entiselle vastaavalle päätoimittajalle Kaius Niemelle syyte törkeästä rattijuopumuksesta – kiistää törkeän tekomuodon

Helsingin Sanomien entinen vastaava päätoimittaja Kaius Niemi on saanut syytteen törkeästä rattijuopumuksesta. Asiasta kertoi ensin HS.

Epäilty rikos tapahtui perjantaina 18. marraskuuta. Niemi ilmoitti tuoreeltaan, ettei näe mahdollisuuksia jatkaa vastaavana päätoimittajana. Sanoman hallitus vapautti hänet tehtävästään.

Törkeän rattijuopumuksen kynnyksenä on vähintään 1,2 promillen alkoholipitoisuus veressä. Niemen asianajaja Kai Kotiranta sanoo, että Niemi myöntää teon perusmuotoisena rattijuopumuksena.

– Niemi on äärimmäisen pahoillaan tapahtuneesta ja katuu tekoaan. Hän on myöntänyt perusmuotoisen teon, mutta kiistää törkeän tekomuodon. Hän katsoo, että tieliikennelain soveltamisalan ulkopuolella tapahtuneessa teossa ei ole aiheutettu sellaista tunnusmerkistössä tarkoitettua vaaraa, joka johtaisi törkeään tekoon, Kotiranta sanoo STT:lle.

Helsingin Sanomien haastattelussa marraskuussa Niemi sanoi, että hänen tarkoituksenaan oli ollut siirtää auto viereiseen kadunvarsiparkkiin odottamaan noutoa. Lehden mukaan järjestyksenvalvojat estivät Niemen pääsyn pysäköintitilasta ja pyysivät tätä ajamaan auton takaisin parkkiin. Peruuttaessaan Niemi kolhi autoaan lievästi.

Helsingin Sanomia julkaiseva Sanoma Media Finland on STT:n enemmistöomistaja.