Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Elon Musk sanoo jättävänsä Twitterin toimitusjohtajan paikan, kun löytää riittävän hölmön seuraajan

Twitterin pääomistaja Elon Musk on kertonut jättävänsä toimitusjohtajan paikan heti, kun löytää seuraajan, joka on hänen omien sanojensa mukaan riittävän hölmö ottamaan tehtävän vastaan. Musk kertoo päätöksestään Twitterissä.

Miljardööri ei aio kuitenkaan jättää yhtiötä, vaan aikoo siirtyä johtamaan ohjelmistoista ja palvelimista vastaavia osastoja.

Musk vastasi Twitterissä omaan aiempaan tviittiinsä, jossa hän kysyi pikaviestipalvelun käyttäjiltä, pitäisikö hänen luopua toimitusjohtajan tehtävistä. 57,5 prosenttia kyselyyn vastanneista oli sitä mieltä, että Muskin pitäisi jättää toimitusjohtajan paikka. Kysely keräsi yli 17,5 miljoonaa ääntä.

Myöhemmin Musk ilmoitti, että tulevissa Twitterin linjaa koskevissa kyselyissä äänioikeus on vain niillä käyttäjillä, jotka maksavat kahdeksan dollarin kuukausimaksun sinisestä varmistetun käyttäjän merkistä.

Musk on viime aikoina herättänyt paljon huomiota. Sunnuntaina hänet kuvattiin Qatarissa, jossa hän oli seuraamassa jalkapallon MM-kisojen loppuottelua. Hänen nähtiin kättelevän esimerkiksi Turkin presidenttiä Recep Tayyip Erdogania ja lisäksi hän katsoi ottelua Yhdysvaltojen entisen presidentin Donald Trumpin vävyn ja neuvonantajan Jared Kushnerin kanssa.

Ennen Twitterin ostamista Musk on tullut tunnetuksi sähköautoja valmistavan Teslan pääomistajana. Musk on 51-vuotias miljardööri, ja hän on syntynyt Etelä-Afrikan Pretoriassa.

Teslan pörssikurssi kärsii

Muskin toilailut Twitterin kanssa ovat alkaneet painaa sähköautovalmistajan ennen niin uljasta pörssikehitystä. Tiistaina Teslan kurssista hupeni kahdeksan prosenttia ja kurssi laski alle 140 dollarin rajapyykin. Pelkästään tässä kuussa kurssi on laskenut 26 prosenttia.

Keskiviikkoiltana ennen kahdeksaa Suomen aikaa Teslan osake oli New Yorkin pörssissä noin 0,30 prosentin laskussa.

Vuoden alusta Teslan kurssista on sulanut jo kaksi kolmasosaa. Reilu vuosi sitten uutisoitiin Teslan markkina-arvon ylittäneen biljoonan eli tuhannen miljardin dollarin rajan.

Yhtiön arvo oli tuolloin suurempi kuin maailman viiden suurimman autonvalmistajan yhteenlaskettu markkina-arvo eli se oli arvokkaampi kuin Toyota Motor Corp, Volkswagen, Mercedes-Benz Group (tuolloin Daimler), Ford Motor ja General Motors yhteensä. Suhde ei ole muuttunut merkittävästi, sillä muut autonvalmistajat ovat myös olleet laskussa tänä vuonna.

Viime aikojen alamäen taustalla on huoli, että Musk on jättänyt Teslan tuuliajolle ja yhtiön maine ja tuotteiden myynti kärsii hänen toiminnastaan. Keskiviikkona yhtiön kurssin ennakoitiin elpyvän hieman ja kipuavan taas yli 140 dollarin rajan.

Musk myönsi Mastodon-linkkien kiellon virheeksi

Musk on saanut viime päivinä paljon kritiikkiä uudesta linjauksesta, jonka myötä kilpailevien some-palveluiden kuten Mastodonin linkkien jakamisesta saattoi joutua Twitterissä jäähylle. Independent-lehden mukaan Musk sanoi Twitterin keskusteluhuoneessa, että päätös oli virhe.

Kysyttäessä hän täsmensi, että linkkejä Mastodoniin voi jälleen vapaasti jakaa.

– Joo, postatkaa Mastodonia vaikka koko hiton päivän, ei paljon kiinnosta, Musk sanoi.

Twitter oli jo ennen Muskin ulostuloa ilmoittanut kiellon päättymisestä.