Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HS-gallup: Perussuomalaiset nousi SDP:n ohi toiseksi suosituimmaksi puolueeksi

Oppositiopuolue perussuomalaiset on noussut SDP:n ohi toiseksi suosituimmaksi puolueeksi Helsingin Sanomien tuoreessa kannatusmittauksessa.

Perussuomalaisten kannatus kohosi HS:n kyselyn mukaan 19,1 prosenttiin. Kasvua oli 1,2 prosenttiyksikköä edellisestä mittauksesta.

Perussuomalaisten suosio on ollut noususuunnassa jo pidempään, sillä HS:n viime kesäkuun mittauksessa puolueen kannatus oli 14,5 prosenttia.

Pääministeripuolue SDP:n kannatus laski tuoreen HS-gallupin mukaan 0,6 prosenttiyksikköä ja oli nyt 18,5 prosenttia.

Suosituimpana puolueena jatkaa oppositiopuolue kokoomus 22,8 prosentin kannatuksella. Kokoomuksen kannatus on kuitenkin laskenut HS:n kahdessa viimeisimmässä mittauksessa. Puolueen suosio heikkeni nyt 0,7 prosenttiyksikköä edellisestä mittauksesta.

Perussuomalaiset oli jo aiemmin tammikuussa kiilannut Ylen kannatusmittauksessa toiseksi suosituimmaksi puolueeksi demarien ohi.

Vihreille takapakkia

HS:n tuoreessa kyselyssä keskustan kannatus oli 9,8 prosenttia ja vihreiden 9,2 prosenttia. Vihreiden suosio heikkeni 0,6 prosenttiyksikköä edellisestä mittauksesta. Vasemmistoliiton kannatus oli 7,8 prosenttia.

RKP:n suosio pysyi suunnilleen ennallaan 4,4 prosentissa. Kristillisdemokraattien kannatus kohosi 3,9 prosenttiin ja Liike Nytin kannatus 2,2 prosenttiin.

Kantar Public haastatteli kyselyä varten puhelimitse yli 2 400:aa ihmistä joulu-tammikuussa. Virhemarginaali on noin 2,1 prosenttiyksikköä suuntaansa suurimpien puolueiden kohdalla.