Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

USU:n kysely: Päivystysten pahimmat ruuhkat ovat rauhoittuneet monilla alueilla

Päivystyksissä tilanne on nyt parempi ja ruuhkat ovat rauhoittuneet useilla hyvinvointialueilla. Asia ilmeni Uutissuomalaisen perjantaina julkaisemasta kyselystä hyvinvointialueille. Kyselyyn vastasi 18 yhteensä 21 hyvinvointialueesta.

Kyselyssä päivystysten tilannetta kuvailtiin normaaliksi tai loppuvuotta rauhallisemmaksi kymmenellä hyvinvointialueella sekä osassa Helsingin ja Uudenmaan yhteispäivystyksistä.

Aiempaa rauhallisemmaksi tilannetta kuvailivat Kymenlaakso, Pohjanmaa, Päijät-Häme sekä Hus-yhtymän Helsingin ja läntisen alueen yhteispäivystykset. Normaaliksi päivystyksen tilannetta kuvailivat Etelä-Pohjanmaa, Etelä-Savo, Kainuu, Kanta-Häme, Satakunta, Pohjois-Pohjanmaa ja Varsinais-Suomi.

Tilanteen kohenemiseen arvioitiin joillain alueilla vaikuttaneen sen, että koronapotilaiden määrä on selvästi vähentynyt.

Alueiden mukaan tilanne voi kuitenkin vaihdella nopeasti ja tavanomaista ruuhkautumista on yhä iltaisin ja viikonloppuisin.

Ruuhkia on ainakin ajoittain ollut yhä Etelä-Karjalassa, Keski-Suomessa, Lapissa ja Pohjois-Savossa sekä Hus-yhtymän Hyvinkään yhteispäivystyksessä.

Kyselystä ilmeni, että päivystyksiä ruuhkauttavat erityisesti jatkohoitopaikkojen puute ja se, että ihmiset eivät saa aikoja kiirevastaanotoille perusterveydenhuollossa.