Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Marinia ja Niinistöä kuullaan päälavalla Münchenin turvallisuuskonferenssissa

Pääministeri Sanna Marin (sd.) ja presidentti Sauli Niinistö nousevat päälavalle Münchenin turvallisuuskonferenssin paneelikeskusteluissa tänään.

Münchenin turvallisuuskonferenssi on kylmän sodan aikana kehitetty keskustelufoorumi, jossa kokoontuu vuosittain mittava joukko poliitikkoja, sotilaita ja turvallisuuspolitiikan asiantuntijoita.

Marin keskustelee aamupäivällä EU-komission puheenjohtajan Ursula von der Leyenin kanssa aiempaa geopoliittisemman Euroopan mahdollisesta syntymästä. Niinistö puolestaan puhuu Euroopan turvallisuuden takaavista kumppanuuksista Naton pääsihteerin Jens Stoltenbergin, Moldovan presidentin Maia Sandun ja Tanskan pääministerin Mette Frederiksenin kanssa.

Konferenssin järjestäjät ovat kertoneet, että Suomi ja Ruotsi palkitaan lauantaina Ewald von Kleist -palkinnolla päätöksestä hakea Naton jäsenyyttä vastauksena Venäjän aloittamalle hyökkäyssodalle. Presidentti Niinistön on määrä puhua palkintotilaisuudessa illalla.

Palkintotilaisuuteen osallistuvat myös pääministeri Marin, Ruotsin pääministeri Ulf Kristersson sekä Ruotsin entinen pääministeri Magdalena Andersson.