Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Pyhätunturilla kuollut iäkäs mies oli kokenut laskettelija ja käytti suojavarusteita

STT

STT

Pyhätunturilla Pelkosenniemellä tiistaina kuollut iäkäs laskettelija oli kokenut laskija ja hän käytti asianmukaisia suojavarusteita, kertoo Lapin poliisi. Poliisin mukaan pääkaupunkiseudulla asunut mies tunsi Pyhätunturin laskettelualueen erittäin hyvin.

Onnettomuuspaikka oli kahden vaikeusasteeltaan mustaksi merkityn rinteen yhtymäkohdassa. Toinen rinteistä on rinnekoneella ylläpidetty ja toinen on luonnonlumirinne.

Poliisin mukaan mies oli laskenut hoidettua rinnettä ja saavuttanut rinteessä häntä alempana laskeneet ihmiset. Ohitustilanteessa mies ajautui liian lähelle edellään ollutta laskettelijaa ja joutui siksi väistämään luonnonlumirinteen puolelle.

Luonnonlumirinteessä mies menetti laskunsa hallinnan, kaatui ja pyöri muutamia kymmeniä metrejä rinnettä alas.

Paikalla olleet ihmiset hälyttivät välittömästi apua ja menivät auttamaan miestä. Ensiavusta huolimatta mies kuoli tapahtumapaikalle. Miehellä oli lasketellessaan muun muassa kypärä ja selkäpanssari, poliisi kertoo.

Poliisin mukaan tapahtuman kulku on selvitetty, eikä kenelläkään toisella laskettelijalla katsota olevan vastuuta turman tapahtumiin. Tutkintaa jatketaan kuolemansyyn tutkintana, josta ei tiedoteta.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut