Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Terveystalolta tulosvaroitus: koronaepidemia vaikuttaa kiireettömien palveluiden kysyntään

Terveysyhtiö Terveystalo antaa tulosvaroituksen.

Yhtiön mukaan markkinaympäristö on lähiaikoina hyvin epävarma koronavirusepidemian hillitsemiseen liittyvien toimien vuoksi. Yhtiö ennakoi esimerkiksi kiireettömän sairaanhoidon, suunterveyden palveluiden ja hyvinvointipalveluiden kysynnän vähenevän lyhyellä aikavälillä.

Taloudellisia vaikutuksia ja tilanteen kestoa on yhtiön mukaan vaikea arvioida.

– Kysyntä terveydenhuollon palveluille on edelleen kova, mutta kysynnän luonne on muuttanut nyt nopeasti muotoaan, yhtiön toimitusjohtaja Ville Iho toteaa tiedotteessa.

Ihon mukaan julkisen sektorin kysyntä on kuitenkin kasvanut merkittävästi. Hän kertoo, että yhtiö pyrkii kaikin keinoin helpottamaan julkisen sektorin painetta poikkeuksellisessa tilanteessa.

– Muuttuneessa tilanteessa resursseja pyritään ohjaamaan uudelleen sinne missä kysyntää on eniten. Myös kustannusten sopeutustoimenpiteet on aloitettu ja niitä jatketaan huomioiden muutokset eri liiketoiminnoissa.

Aiemmin tällä viikolla tulosvaroituksen ovat antaneet esimerkiksi lentoyhtiö Finnair , metsäkonevalmistaja Ponsse , tavaratalokonserni Stockmann ja kauppajätti Kesko .

Lindex seuraa emokonsernin esimerkkiä: aloitti yt-neuvottelut lomautuksista

Vaatekauppaketju Lindex ilmoitti perjantaina aloittaneensa yt-neuvottelut, jotka koskevat koko henkilöstöä Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa.

Neuvottelujen piirissä on yhteensä noin 3 800 henkilöä. Niiden on tarkoitus johtaa lyhytkestoisiin lomautuksiin, yhtiö kertoi tiedotteessa. Lomautustarpeen taustalla on koronaviruksen vuoksi vähentynyt kysyntä.

– Yrityksenä meidän on valmistauduttava vaikutuksiin sekä lyhyellä että pitkällä aikavälillä turvataksemme yhtiön liiketoiminnan jatkuvuuden sekä työntekijöidemme terveyden, toimitusjohtaja Susanne Ehnbågen sanoi tiedotteessa.

Myös Lindexin emoyhtiö Stockmann on kertonut lomautuksiin tähtäävistä yt-neuvotteluista koronaviruksen leviämisen vuoksi.