Mahtikuusikolta mielenkiintoinen ehdotus: Keski-Suomen uuden keskussairaalan kupeeseen junapysäkki

Teemu Rauhala

Joukko Keski-Suomen kärkivaikuttajia ehdottaa sunnuntaina julkaistussa mielipidekirjoituksessaan raideliikenteen pysäkkiä uuden keskussairaalan kupeeseen.

Kirjoituksen ovat laatineet kansanedustaja Anne Kalmari (kesk.), sairaanhoitopiirin johtaja Juha Kinnunen, Jyväskylän kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Tuulia Kuntsi (kesk.), kansanedustaja ja Jyväskylän kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Riitta Mäkinen (sd.), Keuruun kaavoitusjohtaja Timo Määttä ja Petäjäveden kunnanjohtaja Eero Vainio.

– Hyvä saavutettavuus tuo säästöjä julkiselle sektorille ja parantaa arjen sujuvuutta. Pyöräilyn edellytyksiä on parannettu ja kehitetään edelleen, mutta ne auttavat vain lähialueen käyttäjiä. Ratkaisuehdotuksemme on raideliikenteen pysäkki uuden sairaalan kupeeseen, mikä monipuolistaa ilmastotietoisella tavalla keskisuomalaisten liikkumisen mahdollisuuksia. Olisihan hullua jättää hyödyntämättä sairaalan vierestä menevät toimivat kiskot, kuusikko kirjoittaa.

Keski-Suomen uuden keskussairaalan työmaa viime toukokuussa. Osmo Kurki

Vaikuttajien mukaan pysäkki ei pidentäisi juurikaan matka-aikoja, mutta parantaisi uuden sairaalan saavutettavuutta huimasti niin jyväskyläläisten kuin muun Keski-Suomenkin osalta.

Lue koko kirjoitus tästä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut