Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Liikuntakonkarit varoittavat Hippos2020-hankkeen kustannuksista veronmaksajille: "Suurin kupla on jalkapallohalli"

Hippos2020-hankkeeseen liittyy suuria riskejä veronmaksajille, varoittavat liikunta-alan konkarit. Timo Mustalampi

Teemu Rauhala

Hippos2020-hanketta vaivaavat monet ongelmat, kirjoittavat Jyväskylän entinen liikuntajohtaja Pekka Sihvonen, liikuntasuunnittelun emeritusprofessori Kimmo Suomi ja Tilapalvelun entinen projektipäällikkö Ilmo ViitanenKeskisuomalaisenmielipidesivulla.

Kolmikko epäilee, että liikuntapaikkojen käyttökustannuksista koituu suuri lasku veronmaksajille.

– Suurin kupla on jalkapallohalli. Hippos-asiakirjoissa sen käyttökustannukset ovat yli miljoona euroa vuodessa. JJK:n miesten II-divarijoukkue parinsadantuhannen vuosibudjetilla ei pysty osallistumaan hallin vuokramenoihin kuten eivät ketkään muutkaan jalkapalloilijat Keski-Suomessa, he kirjoittavat.

Kijoittajat kysyvät, mitä järkeä on tukea sijoittajaa esimeriksi 20 vuoden elinkaarikustannuksella yhteensä noin 180 miljoonalla eurolla, jota sijoittaja vaatii kuuden prosentin tuoton turvaamiseksi. Kolmikkoa huolettaa myös leasing-järjestely, jossa sijoittaja vuokraa seuroille liikuntapaikkojen välineet, varusteet ja jopa jalkapallohallin katon. He kutsuvat järjestelyä "ennenkuulumattomaksi".

– Edellä mainitulla hinnalla kaupunki voisi itse rakennuttaa maailmanluokan liikuntapaikkakeskittymän, ja Hippoksen maa-alue säilyisi kaupungin omistuksessa.

Lue Sihvosen, Suomen ja Viitasen kirjoitus kokonaisuudessaan tästä.

Perjantain mielipidesivulla on julkaistu myös kaksi muuta Hippos2020-hanketta kriittisesti käsittelevää kirjoitusta. Lue Jaakko Palmun kirjoitus tästä ja Matti Suutarin teksti tästä.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut