Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Soste: Asumistuen korotus saa laajaa kannatusta sosiaalialan ammattilaisissa – "Sosiaalibarometrin viesti on selvä"

Sosten Sosiaalibarometrissä enemmistö kannatti nykyistä korkeampaa asumistuen tasoa. Vesa Moilanen / LEHTIKUVA

STT

Enemmistö sote-johtajista, sosiaalityöntekijöistä ja Kelan esihenkilöistä kannattaa nykyistä korkeampaa asumistuen tasoa, jotta toimeentulotuen tarve vähenisi. Johtajista 70 prosenttia, sosiaalityöntekijöistä 60 prosenttia ja Kelan esihenkilöistä 58 prosenttia kannatti asumistuen korottamista.

Asia selviää Suomen sosiaali- ja terveys -yhdistyksen (Soste) teettämästä tuoreesta Sosiaalibarometristä, jossa selvitettiin muun muassa ratkaisuehdotuksia asumisen kalleuteen ja sekä toimeentulotuen toimeenpanon nykytilannetta neljä vuotta perustoimeentulotuen Kela-siirron jälkeen.

– Sosiaalibarometrin viesti on selvä. Valtaosa vastaajista pitää nykyisen kaltaista asumistukea tärkeänä etuutena myös jatkossa. Vastaajien enemmistön mielestä asumistuen tasoa on korotettava. Tukea voisi korottaa esimerkiksi hyväksymällä kasvukeskuksissa korkeampia asumismenoja tai korvaamalla pienituloisimpien asumismenot kokonaan, Sosten erityisasiantuntija Anna Järvinen sanoo tiedotteessa.

Kohtuuhintaisten vuokra-asuntojen vähäisyys sai barometrissä kritiikkiä.

– Kohtuuhintaisten asuntojen pula näkyy selvimmin suurissa kaupungeissa. Yli 75 000 asukkaan alueiden vastaajista peräti joka kolmas arvioi kohtuuhintaisten vuokra-asuntojen tarjonnan täysin riittämättömäksi, tutkija Juha Peltosalmi kertoo tiedotteessa.

Sosiaalibarometriin vastanneista vain seitsemän prosenttia koki, että asumistuen tasoa tulisi laskea. Runsas kymmenesosa vastaajista näkee, että asumista olisi tuettava muun perusturvan avulla, kuten perustulolla tai nykyisiä etuuksia korottamalla.

Sosiaalibarometrin tuorein julkaisu perustuu tammi-helmikuun vaihteessa tehdyn kyselyn yli tuhanteen vastaukseen.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut